Slankerecepten.nl - Dieet recepten


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

De nieuwste dieet recepten

Kerriesoep met wortel en koriander
Waardering: 2 sterren Categorie: Voorgerechten
Warme bonensalade met krokante ham
Waardering: 2 sterren Categorie: Salade
Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes
Waardering: 3 sterren Categorie: Diner
Omelet met prei en garnalen
Waardering: 2 sterren Categorie: Bijgerechten
Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip
Waardering: 3 sterren Categorie: Salade
Preitaartje met mascarpone en olijven
Waardering: 2 sterren Categorie: Taart
Linzensalade met gegratineerde geitenkaas
Waardering: 2 sterren Categorie: Salade
Syrische vissoep
Waardering: 5 sterren Categorie: Diner
Tonijn-krabslade met avocado en grapefruit
Waardering: 3 sterren Categorie: Lunch
Groentenprutje met tonijn
Waardering: 3 sterren Categorie: Diner

Vorige 10 | Volgende 10

11 tot en met 20 van 584


Hartige aardappeltaart

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept

  • Voor het deeg:

  • 80 gram bloem

  • 10 gram geraspte oude kaas

  • 40 gram halvarine

  • 1 eetlepel koud water


Voor de vulling:


  • 250 gram courgette

  • 150 gram aardappelen

  • 1 ei

  • 1,25 dl light room/sojaroom

  • 65 gram geraspte jongbelegen kaas

  • 1/2 eetlepel kerriepoeder

  • zout en peper

  • 250 gram tomaat


Instructies Recept

Recept voor 4 personen, p.p: 301 kcal, 15 gr vet, 27 gr koolhydraten, 13 gr eiwit

Voorbereiding:


  • Doe de bloem met de oude kaas in een kom.

  • Voeg de in blokjes gesneden halvarine toe.

  • Wreef dit met de vingertoppen door de bloem totdat er een kruimelig mengsel ontstaat.

  • Voeg het water toe en kneed kort totdat er een samenhangend deeg ontstaat.

  • Maak een bal van het deeg en laat die verpakt in plastic folie gedurende een uur rusten.


Bereiding:


  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak.

  • Bekleed een taartvorm met het uitgerolde deeg.

  • Prik met een vork in het deeg om regelmatige afstanden.

  • Bak de taart ca 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart begint te kleuren.

  • Maak intussen de vulling.

  • Schil de courgette en de aardappelen en rasp ze op een grove rasp.

  • Druk er tussen 2 handen zoveel mogelijk vocht uit.

  • Klop het ei los met de room en 50 gram van de jonge belegen kaas.

  • Kruid met wat kerriepoeder, zout en peper.

  • Verdeel het aardappel-courgettemensel over de voorgebakken taart bodem.

  • Giet er de eierroom overheen.

  • Snijdt de tomaten in plakken en beleg er de taart mee.

  • Bestrooi met de resterende kaas.

  • Schuif de taart nog eens 30 tot 40 minuten in de oven totdat de vulling vast is en de bovenkant mooi gekleurd.

  • Serveer warm of lauwwarm.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5