Slankerecepten.nl - Dieet recepten


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

De nieuwste dieet recepten

Kerriesoep met wortel en koriander
Waardering: 2 sterren Categorie: Voorgerechten
Warme bonensalade met krokante ham
Waardering: 2 sterren Categorie: Salade
Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes
Waardering: 3 sterren Categorie: Diner
Omelet met prei en garnalen
Waardering: 2 sterren Categorie: Bijgerechten
Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip
Waardering: 3 sterren Categorie: Salade
Preitaartje met mascarpone en olijven
Waardering: 2 sterren Categorie: Taart
Linzensalade met gegratineerde geitenkaas
Waardering: 2 sterren Categorie: Salade
Syrische vissoep
Waardering: 5 sterren Categorie: Diner
Tonijn-krabslade met avocado en grapefruit
Waardering: 3 sterren Categorie: Lunch
Groentenprutje met tonijn
Waardering: 3 sterren Categorie: Diner

Vorige 10 | Volgende 10

11 tot en met 20 van 584


Ketjap-rijst met noten

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept

  • 400 gram kipfilet

  • 400 gram zilvervliesrijst

  • 5 eetlepels amandel (gepeld)

  • 5 eetlepels ketjap (manis)

  • 3 eetlepels citroensap

  • 3 eetlepels gember (bak-)

  • 3 eetlepels rozijn

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels olie (met eventueel klontje boter)

  • 1 eetlepel kerrie (poeder)

  • 1 ui

  • 25 gram (of naar smaak) ananas (bijv. uit blik)

  • zout naar smaak

  • 5 deciliter water


Instructies Recept


  • Vlees in dobbelstenen snijden. In een kommetje marinade roeren van ketjap en citroensap en uitgeperste knoflook.

  • Hierin vlees ongeveer 15/30 minuten laten staan. Af en toe omscheppen.

  • Ui pellen en fijnsnipperen, de ananas afgieten en in een zeef de rozijnen afspoelen.

  • In braadpan olie (en eventueel boter) verhitten. Vlees in ongeveer 10 minuten rondom bruin bakken. Uit pan scheppen.

  • Ui in ongeveer 3 minuten glazig fruiten, vervolgens het kerriepoeder erdoor roeren. Toevoegen: 5 deciliter water, zout en rijst.

  • Met deksel op pan in ongeveer 25 minuten zachtjes gaarkoken.

  • Erdoor scheppen: marinade, rozijnen, ananas, gember, amandelen en het gemarineerde vlees.

  • Het geheel in ongeveer 8 minuten heet laten worden.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5