Slankerecepten.nl - Dieet recepten


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

De nieuwste dieet recepten

Kerriesoep met wortel en koriander
Waardering: 2 sterren Categorie: Voorgerechten
Warme bonensalade met krokante ham
Waardering: 2 sterren Categorie: Salade
Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes
Waardering: 3 sterren Categorie: Diner
Omelet met prei en garnalen
Waardering: 2 sterren Categorie: Bijgerechten
Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip
Waardering: 3 sterren Categorie: Salade
Preitaartje met mascarpone en olijven
Waardering: 2 sterren Categorie: Taart
Linzensalade met gegratineerde geitenkaas
Waardering: 2 sterren Categorie: Salade
Syrische vissoep
Waardering: 5 sterren Categorie: Diner
Tonijn-krabslade met avocado en grapefruit
Waardering: 3 sterren Categorie: Lunch
Groentenprutje met tonijn
Waardering: 3 sterren Categorie: Diner

Vorige 10 | Volgende 10

11 tot en met 20 van 584


Rijstsalade met courgettes

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 2 sterren


Ingrediënten Recept

  • 300 gr basmatirijst

  • 2 eetl koudgeperste saffloerolie

  • 1 theel zeezout

  • 6 - 8 kleine courgettes

  • 2 eetl koudgeperste saffloer- of olijfolie

  • 1 theel oregano

  • 1 Basissalade (met of zonder tomaten)

  • 150 gr groene olijven, gevuld met piment

  • 125 ml koudgeperst saffloer- of olijfolie

  • 3 theel vergeperst citroensap

  • snufje tijm

  • zeezout of strooikruiden naar smaak.


Instructies Recept


  • Bereid eerst de rijst.

  • Doe de rijst, 2 eetlepels olie, 1 liter water en het zout in een grote pan met een dikke bodem.

  • Breng het geheel aan de kook, roer alles goed door en dek de pan af.

  • Zet de warmtebron zo laag mogelijk en laat de rijst 17 minuten zachtjes doorkoken.

  • Haal de deksel eraf, roer de rijstkorrels los met een vork en laat de rijst iets afkoelen.

  • Til de deksel niet op tijdens het koken!

  • Bereid intussen de courgettes.

  • Snijd ze in plakjes of blokjes en roerbak ze 2 minuten in 2 eetlepels olie in een wadjang of grote pan.

  • Voeg de oregano en 125 ml water toe, breng het geheel aan de kook, zet de warmtebron zo laag mogelijk en laat de courgettes 5 tot 10 minuten zachtjes bijtgaar koken in de afgedekte pan.

  • Laat de courgettes afkoelen terwijl u de salade bereidt.

  • Schep de rijst en de courgettes op de salade.

  • Snijd de olijven in plakjes en voeg ze toe.

  • Klop de rest van de olie met het citroensap en de tijm.

  • Giet deze dressing over de salade en schep alles goed door elkaar.

  • Breng de salade eventueel op smaak met zeezout of strooikruiden.


3 a 4 personen

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5