Recept: Artisjokken met kruidendip
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Soe
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
- 4 kleine artisjokken
- ½ citroen
- zout
- 1 sjalotje
- 1 theelepel suiker
- peper
- 2 eetlepels fijngehakte groene kruiden (peterselie, dille, bieslook enz.)
- 1 theelepel Franse mosterd
- ¾ dl yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies Recept
- Breek of snijd de stelen van de artisjokken.
- Breng een flinke laag water met de ½ citroen en 1 theelepel zout aan de kook.
- Leg de artisjokken in het kokende water.
- Leg er een bord op, zodat ze onder water blijven en kook ze in ca. 25 minuten gaar.
- De artisjokken zijn gaar als een blad er gemakkelijk
uitgetrokken kan worden.
- Haal de artisjokken uit de pan en laat ze ondersteboven op een bord uitlekken.
- Pel en snipper het sjalotje.
- Meng het met de suiker, wat peper en zout, de groene kruiden, de mosterd, de yoghurt en de olijfolie.
- Zet de lauwe of koude artisjokken op twee borden en geef het dipsausje er apart bij.
2 personen, 165 k calorieen p.p.