Slanke RECEPTEN - Artisjokken met kruidendip


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Artisjokken met kruidendip

Dieet Recept Artisjokken met kruidendip

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Soe
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept

  • 4 kleine artisjokken

  • ½ citroen

  • zout

  • 1 sjalotje

  • 1 theelepel suiker

  • peper

  • 2 eetlepels fijngehakte groene kruiden (peterselie, dille, bieslook enz.)

  • 1 theelepel Franse mosterd

  • ¾ dl yoghurt

  • 2 eetlepels olijfolie


Instructies Recept

  • Breek of snijd de stelen van de artisjokken.

  • Breng een flinke laag water met de ½ citroen en 1 theelepel zout aan de kook.

  • Leg de artisjokken in het kokende water.

  • Leg er een bord op, zodat ze onder water blijven en kook ze in ca. 25 minuten gaar.

  • De artisjokken zijn gaar als een blad er gemakkelijk
    uitgetrokken kan worden.

  • Haal de artisjokken uit de pan en laat ze ondersteboven op een bord uitlekken.

  • Pel en snipper het sjalotje.

  • Meng het met de suiker, wat peper en zout, de groene kruiden, de mosterd, de yoghurt en de olijfolie.

  • Zet de lauwe of koude artisjokken op twee borden en geef het dipsausje er apart bij.


2 personen, 165 k calorieen p.p.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.