Slanke RECEPTEN - Aubergine schotel


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Aubergine schotel

Dieet Recept Aubergine schotel

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 2 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 4 personen

Voedingswaarde : 290 kcal p.p.



1 kg aubergines

sap van 1 tot 2 citroenen

zout

3 middelgrote uien

500 g vleestomaten

30 g verse peterselie

2 teentjes knoflook

5 eetl. bloem

4 eetl. olijfolie

boter

versgemalen zwarte peper

1/8 liter droge witte wijn

witbrood

Instructies Recept
Verwarm de oven voor op 200C. Leg de aubergines circa 15 minuten in het

midden van de oven en neem ze er dan uit.

Verlaag de oventemperatuur tot

180C, laat de aubergines wat afkoelen, verwijder dan de steelaanzetten

en snijd in circa 1/2 cm dikke plakken. Leg de plakken aubergine op een

schaal, druppel er citroensap over, strooi er zout over en laat circa 20

minuten trekken.

Pel de uien en snijd ze in blokjes. Dompel de tomaten in kokend water, ontvel ze, verwijder pitjes en kroontjes en hak ze grof.

Was de peterselie, schud droog, pluk er de blaadjes af en hak ze fijn.

Pel de knoflook. Giet het uitgelopen vocht van de aubergines af.

Schep de bloem op een bord en verhit de olie in een pan. Wentel de plakken aubergine eerst door de bloem en bak ze dan in de hete olie in porties circa 4 minuten op een hoog vuur. Keer ze eenmaal om.

Vet een ovenschotel van 2 liter inhoud in. Leg er de plakken aubergine dakpansgewijs in, strooi er zout en peper over, knijp er de knoflook

boven uit en verdeel er de uien, peterselie en tomaten over.

Giet er de witte wijn bij. Laat circa 20 tot 25 minuten in het midden van de oven stoven tot de vloeistof vrijwel volledig verdampt is.

Dien meteen op, met witbrood.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.