Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 290 kcal p.p.
1 kg aubergines
sap van 1 tot 2 citroenen
zout
3 middelgrote uien
500 g vleestomaten
30 g verse peterselie
2 teentjes knoflook
5 eetl. bloem
4 eetl. olijfolie
boter
versgemalen zwarte peper
1/8 liter droge witte wijn
witbrood
Instructies Recept
Verwarm de oven voor op 200C. Leg de aubergines circa 15 minuten in het
midden van de oven en neem ze er dan uit.
Verlaag de oventemperatuur tot
180C, laat de aubergines wat afkoelen, verwijder dan de steelaanzetten
en snijd in circa 1/2 cm dikke plakken. Leg de plakken aubergine op een
schaal, druppel er citroensap over, strooi er zout over en laat circa 20
minuten trekken.
Pel de uien en snijd ze in blokjes. Dompel de tomaten in kokend water, ontvel ze, verwijder pitjes en kroontjes en hak ze grof.
Was de peterselie, schud droog, pluk er de blaadjes af en hak ze fijn.
Pel de knoflook. Giet het uitgelopen vocht van de aubergines af.
Schep de bloem op een bord en verhit de olie in een pan. Wentel de plakken aubergine eerst door de bloem en bak ze dan in de hete olie in porties circa 4 minuten op een hoog vuur. Keer ze eenmaal om.
Vet een ovenschotel van 2 liter inhoud in. Leg er de plakken aubergine dakpansgewijs in, strooi er zout en peper over, knijp er de knoflook
boven uit en verdeel er de uien, peterselie en tomaten over.
Giet er de witte wijn bij. Laat circa 20 tot 25 minuten in het midden van de oven stoven tot de vloeistof vrijwel volledig verdampt is.
Dien meteen op, met witbrood.