Slanke RECEPTEN - Beenham met asperge roomsaus


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Beenham met asperge roomsaus

Dieet Recept Beenham met asperge roomsaus

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 1 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 4 personen

Voedingswaarde : 440 kcal p.p.



3 dl droge witte wijn

4 plakken beenham a 100 g

1 sjalotje

1 blik asperges (nettogewicht ca. 250 g)1 el boter of margarine

1/4 l slagroom

60 g bloem

1 tl dragon

zout

peper

1 takje peterselie

Instructies Recept
Schaal voorverwarmen.

In pan helft van wijn verwarmen. Ham in wijn leggen en in ca. 10 min. zachtjes verwarmen.

Intussen sjalotje pellen en fijnsnipperen.

In zeef asperges laten uitlekken. In stukjes van ca. 1 cm snijden.

In pan boter verhitten. Sjalotje ca. 2 min. zachtjes bakken.

Rest van wijn en slagroom toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Op hoog

vuur ca. 5 min. laten inkoken.

Met schuimspaan ham uit wijn nemen (wijn

bewaren) en op warme schaal leggen. Warm houden.

In kom bloem doen. Al roerende warme wijn scheutje voor scheutje toevoegen tot glad papje. Al roerende aan roomsaus toevoegen. Ca. 7 min. zachtjes laten koken.

Dragon en asperges erdoor roeren en ca. 3 min. meewarmen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus over ham schenken. Peterselie erboven

fijnknippen.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.