Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 440 kcal p.p.
3 dl droge witte wijn
4 plakken beenham a 100 g
1 sjalotje
1 blik asperges (nettogewicht ca. 250 g)1 el boter of margarine
1/4 l slagroom
60 g bloem
1 tl dragon
zout
peper
1 takje peterselie
Instructies Recept
Schaal voorverwarmen.
In pan helft van wijn verwarmen. Ham in wijn leggen en in ca. 10 min. zachtjes verwarmen.
Intussen sjalotje pellen en fijnsnipperen.
In zeef asperges laten uitlekken. In stukjes van ca. 1 cm snijden.
In pan boter verhitten. Sjalotje ca. 2 min. zachtjes bakken.
Rest van wijn en slagroom toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Op hoog
vuur ca. 5 min. laten inkoken.
Met schuimspaan ham uit wijn nemen (wijn
bewaren) en op warme schaal leggen. Warm houden.
In kom bloem doen. Al roerende warme wijn scheutje voor scheutje toevoegen tot glad papje. Al roerende aan roomsaus toevoegen. Ca. 7 min. zachtjes laten koken.
Dragon en asperges erdoor roeren en ca. 3 min. meewarmen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus over ham schenken. Peterselie erboven
fijnknippen.