Slanke RECEPTEN - Bleekselderij venkelrauwkost


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Bleekselderij venkelrauwkost

Dieet Recept Bleekselderij venkelrauwkost

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept


20 gr krenten

sap van 1 sinaasappel

300 gr bleekselderij

200 gr venkel

2 tomaten (160 gr)

2 eetl appelazijn (20 gr)

2 eetl zonnebloemolie (20 gr)

een klein beetje zeezout

vers gemalen witte peper

1 theel mosterd (5 gr)

1 bosje bieslook

1 bakje tuinkers

Instructies Recept


1. Was de krenten en week ze in het sinaasappelsap.

2. Maak de bleekselderij schoon, was hem en snijd de steel in dunne plakjes.

Halveer de venkelknol, verwijder de stronk en snijd de venkel in dunne reepjes.

Hak de blaadjes fijn.

3. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en dompel ze kort in kokend water. Laat ze onder de koude kraan schrikken en haal het vel eraf. Snijd ze in vieren, verwijder hart en zaad en snijd het vruchtvlees in reepjes.

4. Roer een vinaigrette van zonnebloemolie, appelazijn, zeezout, peper en mosterd. Schep de gehakte venkelblaadjes en het bieslook erdoor.

5. Schep alle salade-ingrediënten en de krenten door de kruidenmarinade en laat

dit even trekken. Garneer het met tuinkers.



Dit recept is voor 4 personen 89 k calorieen p.p

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.