Slanke RECEPTEN - Calzone met paddestoelen en gorgonzola


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Calzone met paddestoelen en gorgonzola

Dieet Recept Calzone met paddestoelen en gorgonzola

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 4 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 2 personen

Voedingswaarde : 425 kcal p.p.



½ pak mix voor pizzabodem (à 450 g, Honig

3 eetlepels olijfolie

2 bakjes paddestoelenmelange (à 200 g)

1 prei

1 teen knoflook

150 g gorgonzola

1 eetlepel kappertjes

(versgemalen) zwarte peper

1 eetlepel bloem om te bestuiven

½ eetlepel olie om in te vetten

Instructies Recept
Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5. In kom mix voor

pizzabodem met 125 ml water en 1 eetlepel olijfolie tot deeg mengen en

kneden volgens aanwijzingen op pak. Werkvlak bestuiven met bloem. Deeg

in twee gelijke stukken verdelen en uitrollen tot ronde lappen van ca.

25 cm doorsnede. Bakplaat invetten.

Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. Prei in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen en fijnsnijden.

In wok rest van olie verhitten en knoflook en prei ca. 1 minuut al

omscheppend bakken. Paddestoelen toevoegen en ca. 8 minuten al

omscheppend bakken, tot vocht verdampt is. Pan van vuur nemen en blauwe

kaas en kappertjes door groentemengsel scheppen. Op smaak brengen met

peper.

Mengsel op een helft van deeglappen scheppen; randen vrijhouden. Deeg

dichtklappen en randen met vork goed dicht drukken. Calzones op bakplaat

leggen en bovenkant bestuiven met bloem. Calzones in ca. 25 minuten in

oven gaar en goudbruin bakken.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.