Ingrediënten Recept
Voor 2 personen
Voedingswaarde : 425 kcal p.p.
½ pak mix voor pizzabodem (à 450 g, Honig
3 eetlepels olijfolie
2 bakjes paddestoelenmelange (à 200 g)
1 prei
1 teen knoflook
150 g gorgonzola
1 eetlepel kappertjes
(versgemalen) zwarte peper
1 eetlepel bloem om te bestuiven
½ eetlepel olie om in te vetten
Instructies Recept
Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5. In kom mix voor
pizzabodem met 125 ml water en 1 eetlepel olijfolie tot deeg mengen en
kneden volgens aanwijzingen op pak. Werkvlak bestuiven met bloem. Deeg
in twee gelijke stukken verdelen en uitrollen tot ronde lappen van ca.
25 cm doorsnede. Bakplaat invetten.
Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. Prei in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen en fijnsnijden.
In wok rest van olie verhitten en knoflook en prei ca. 1 minuut al
omscheppend bakken. Paddestoelen toevoegen en ca. 8 minuten al
omscheppend bakken, tot vocht verdampt is. Pan van vuur nemen en blauwe
kaas en kappertjes door groentemengsel scheppen. Op smaak brengen met
peper.
Mengsel op een helft van deeglappen scheppen; randen vrijhouden. Deeg
dichtklappen en randen met vork goed dicht drukken. Calzones op bakplaat
leggen en bovenkant bestuiven met bloem. Calzones in ca. 25 minuten in
oven gaar en goudbruin bakken.