Ingrediënten Recept
100 g casselerrib in plakken (3mm dik)
150 gram dessertrijst
15 gram gedroogde paddestoelen
1 kleine ui
250 gram champignons
1 1/2 eetlepel olijfolie
1 chilipepertje (gedroogd)
3 dl vleesbouillon (blokje)
50 gram Zwitserse strooikaas
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
Instructies Recept
Week de paddestoelen 5 minuten in 2 dl heet water. Snipper de ui.
Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie en fruit het pepertje en
de ui even aan. Neem de paddestoelen uit het vocht en snijd ze fijn.
Voeg ze met de champignons en de rijst aan de ui toe en bak het geheel
al omscheppend ca. 2 minuten. Voeg het paddestoelenvocht en 2 dl
bouillon toe n kook de rijst zachtjes ca. 15 minuten. Snijd de
casselerrib in reepjes. Schep de casselerrib door de risotto en voeg de
rest van de bouillon toe. Kook de risotto in nog ca. 10 minuten zachtjes
gaar. Roer de Zwitserse strooikaas erdoor. Strooi de peterselie erover.
Dit recept is voor 2 personen, circa 495 k calorien p.p.