Recept: Chinese kipfilet met garnalen en selderij
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
- 100 gr kipfilet
- 100 gr steurgarnalen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 middelgrote ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gr champignons
- 1 theel sojasaus
- 1 theel oestersaus
- 1 glas water, of wijn gemengd met water
- 1 theel citroensap
- vers gemalen peper en zout
- handvol cashewnoten voor de garnering
Instructies Recept
- Doe de kipfilet met het citroensap in folie en bak hem in 25 minuten in een voorverwarmde oven bij 200C.
- Wanneer het vlees gaar is, haal het dan uit elkaar of snijd het in reepjes en bewaar vrijkomend vleessap.
- Intussen pocheer je in een wok of een grote pan de
fijngesneden selderij, gesnipperde ui en uitgeperste knoflook in het wijn/watermengsel gedurende 5 minuten.
- De gesneden champignons toevoegen en nog eens 5 minuten laten koken.
- Roer er de sojasaus en de oestersaus door, voeg het vlees met de eventuele vleessappen toe en tenslotte de garnalen.
- Voeg zout en peper toe.
- Garneren met cashewnoten.
Dit recept is voor 2 personen, 350 k calorieen per persoon