Slanke RECEPTEN - Citroensorbet met mousserende wijn


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Citroensorbet met mousserende wijn

Dieet Recept Citroensorbet met mousserende wijn

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept

  • 1 dl witte wijn

  • 25 gr suiker

  • 1 blaadje witte gelatine

  • 0,3 dl slagroom

  • sap van 1/2 citroen

  • 1 eiwit

  • mespunt zout

  • 2 theel suiker

  • 1/2 borrelglas marasquin

  • 1 dl mousserende wijn.


Instructies Recept

  • Laat de wijn met de suiker 5 minuten zachtjes ko-
    ken.

  • Week de gelatine een paar minuten in ruim
    koud water en los de uitgeknepen gelatine op in
    de warme wijn.

  • Laat afkoelen en roer eerst de slagroom en daarna het citroensap erdoor.

  • Schep alles in een kunstofdoos en zet die 3 uur in de diepvries.

  • Klop het goed gekoelde eiwit met een mespunt zout en 2 theelepels suiker stijf.

  • Roer de bevroren sorbet fijn en klop met de mixer voorzichtig het eiwit erdoor.

  • Zet het ijs terug in de diepvries.

  • Na ongeveer 1 uur kan de marasquin en de goed gekoelde mousserende wijn erdoor worden geroerd en kan de sorbet in eveneens gekoelde glazen worden geschept.

  • Garneer desgewenst met een cocktailkers en een blaadjecitroenmelisse.


4 personen, 349 K calorieen

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.