Recept: Citroensorbet met mousserende wijn
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
- 1 dl witte wijn
- 25 gr suiker
- 1 blaadje witte gelatine
- 0,3 dl slagroom
- sap van 1/2 citroen
- 1 eiwit
- mespunt zout
- 2 theel suiker
- 1/2 borrelglas marasquin
- 1 dl mousserende wijn.
Instructies Recept
- Laat de wijn met de suiker 5 minuten zachtjes ko-
ken.
- Week de gelatine een paar minuten in ruim
koud water en los de uitgeknepen gelatine op in
de warme wijn.
- Laat afkoelen en roer eerst de slagroom en daarna het citroensap erdoor.
- Schep alles in een kunstofdoos en zet die 3 uur in de diepvries.
- Klop het goed gekoelde eiwit met een mespunt zout en 2 theelepels suiker stijf.
- Roer de bevroren sorbet fijn en klop met de mixer voorzichtig het eiwit erdoor.
- Zet het ijs terug in de diepvries.
- Na ongeveer 1 uur kan de marasquin en de goed gekoelde mousserende wijn erdoor worden geroerd en kan de sorbet in eveneens gekoelde glazen worden geschept.
- Garneer desgewenst met een cocktailkers en een blaadjecitroenmelisse.
4 personen, 349 K calorieen