Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 410 kcal p.p.
80 g middelgrote courgettes
1 dl olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
½ groentebouillonblokje
1 dl slagroom
4 takjes peterselie, fijngesneden
1 eetl. pesto
peper
zout
400 g boterbonen (blikje), uitgelekt
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
Instructies Recept
Snijd de courgettes over de lengte in vieren en vervolgens in stukjes
van 2½ cm. Verhit de olie in een ruime pan. Bak de knoflook en
courgettes 15 min. op laag vuur tot ze lichtbruin en zacht zijn. Voeg
een ½ liter water en het bouillonblokje toe. Breng de soep aan de kook
en neem de pan van het vuur. Pureer ¾ van het mengsel in de
keukenmachine of met de staafmixer. Giet terug in de pan en voeg room,
peterselie en pesto toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg
de bonen toe en laat even sudderen. Schep de soep in borden en strooi de
kaas erover. Lekker met salade met notendressing en Italiaans brood.