Recept: Ensalada de pasion
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
- kwart rode kool (± 350 g)
- 3 el frambozenazijn (of appelciderazijn)
- zout
- peper
- 200 g knolselderij
- ½ citroen, sap geperst
- 2 handsinaasappels
- 3 el notenolie
- 1 tl fijne mosterd
- 1 tl vloeibare honing
- 1 el boter of margarine
- 1½ el tamari (natuurwinkel) of gebruik Japanse sojasaus
- 3 el zonnebloempitten
- 150 g frisée, blad kleiner gescheurd
- 50 g alfalfa of rodekoolkiemen
Instructies Recept
- Snij de kool in flinterdunne reepjes en schep deze om met de azijn en ruim zout en laat ± 15 min. intrekken.
- Snij de knolselderij in plakken van ½ cm dikte en snij die in ½ cm dikke reepjes.
- Kook de knolselderij ± 2 min. in ruim kokend water met citroensap, giet het door een zeef, spoel met koud water en laat het goed uitlekken.
- Schil de sinaasappels rondom dik schoon (ook het wit eraf) en snij de partjes tussen de vliesjes uit, vang het vrijkomende sap op.
- Meng de olie, het sinaasappelsap, de mosterd en honing tot een homogene dressing en breng deze op smaak met zout en peper.
- Verwarm de boter in een koekenpan, voeg de tamari en zonnebloempitten toe en roerbak ze zachtjes ± 3 min.
- Laat de zonnebloempitten op keukenpapier uitlekken.
- Meng de rode kool, knolselderij, frisée en sinaasappelpartjes met de dressing en bestrooi de salade met de zonnebloempitten.
- Garneer met alfalfa of rodekoolkiemen en serveer direct.
4 personen, 250 k calorieen p.p.