Recept: Escalopes de veau a lestragon Frankrijk
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
- 12 - 18 kalfsoesters van 50 - 75 g per stuk
- 2 - 6 el boter (of margarine)
- 1 - 3 el olie
- 3 sjalotjes, fijngesneden
- 1½ dl droge witte wijn
- 12 takjes verse dragon, blad fijngesneden
- 2½ dl kalfs- of runderfond
- 1½ el bloem
- 1 el zachte boter of margarine
- zout
- versgemalen zwarte peper
Instructies Recept
- Sla de kalfsoesters tussen vetvrij papier of huishoudfolie plat tot een dikte van ½ cm (of vraag dit aan uw slager).
- Laat ze op kamertemperatuur komen, dep ze droog met keukenpapier.
- Verwarm een koekenpan met 2 el boter en 1 el olie op middelhoog vuur tot het schuim wegtrekt.
- Leg steeds 4 kalfsoesters in de pan en bak ze in ± 1 min. mooi bruin.
- Keer ze, zet het vuur even wat hoger, en bak de andere kant ook snel bruin.
- Leg de kalfsoesters op een warme schaal en bak de rest op dezelfde wijze, voeg zonodig wat boter en olie toe.
- Kruid de kalfsoesters met zout en peper, dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm tot gebruik.
- Schep op 2 el na het bakvet uit de koekenpan.
- Fruit de sjalotjes ± 1 min. in het achtergebleven vet.
- Roer de wijn en de helft van het dragonblad erdoor en roer de aanbaksels los.
- Kook het vocht op hoog vuur in tot ± 4 el.
- Roer de fond erdoor en breng de saus aan de kook.
- Maak met een vork een kruimeldeegje van de bloem en 1 el zachte boter, klop dit met een garde door de saus en kook de saus 3 - 4 min.
- Zachtjes door zodat deze licht bindt.
- Roer van het vuur af de rest van de dragon door de saus en breng hem op smaak met zout en peper.
- Schenk de saus over de kalfsoesters en serveer direct.
6 personen, 320 k calorieen p.p.