Slanke RECEPTEN - Escalopes de veau a lestragon Frankrijk


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Escalopes de veau a lestragon Frankrijk

Dieet Recept Escalopes de veau a lestragon Frankrijk

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept

  • 12 - 18 kalfsoesters van 50 - 75 g per stuk

  • 2 - 6 el boter (of margarine)

  • 1 - 3 el olie

  • 3 sjalotjes, fijngesneden

  • 1½ dl droge witte wijn

  • 12 takjes verse dragon, blad fijngesneden

  • 2½ dl kalfs- of runderfond

  • 1½ el bloem

  • 1 el zachte boter of margarine

  • zout

  • versgemalen zwarte peper


Instructies Recept

  • Sla de kalfsoesters tussen vetvrij papier of huishoudfolie plat tot een dikte van ½ cm (of vraag dit aan uw slager).

  • Laat ze op kamertemperatuur komen, dep ze droog met keukenpapier.

  • Verwarm een koekenpan met 2 el boter en 1 el olie op middelhoog vuur tot het schuim wegtrekt.

  • Leg steeds 4 kalfsoesters in de pan en bak ze in ± 1 min. mooi bruin.

  • Keer ze, zet het vuur even wat hoger, en bak de andere kant ook snel bruin.

  • Leg de kalfsoesters op een warme schaal en bak de rest op dezelfde wijze, voeg zonodig wat boter en olie toe.

  • Kruid de kalfsoesters met zout en peper, dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm tot gebruik.

  • Schep op 2 el na het bakvet uit de koekenpan.

  • Fruit de sjalotjes ± 1 min. in het achtergebleven vet.

  • Roer de wijn en de helft van het dragonblad erdoor en roer de aanbaksels los.

  • Kook het vocht op hoog vuur in tot ± 4 el.

  • Roer de fond erdoor en breng de saus aan de kook.

  • Maak met een vork een kruimeldeegje van de bloem en 1 el zachte boter, klop dit met een garde door de saus en kook de saus 3 - 4 min.

  • Zachtjes door zodat deze licht bindt.

  • Roer van het vuur af de rest van de dragon door de saus en breng hem op smaak met zout en peper.

  • Schenk de saus over de kalfsoesters en serveer direct.


6 personen, 320 k calorieen p.p.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.