Slanke RECEPTEN - Kabeljauw met gember-wijnsaus


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Kabeljauw met gember-wijnsaus

Dieet Recept Kabeljauw met gember-wijnsaus

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept

  • 1 prei

  • 4 gemberbolletjes

  • 2 eetlepels boter of margarine

  • 2 dl droge rode wijn

  • 1 eetlepel grove mosterd

  • 1 schaaltje kabeljauwfilet (ca. 200 g)

  • 2 theelepels viskruiden (AH)

  • zout

  • peper


Instructies Recept

  • Prei wassen en in stukken van ca. 10 cm snijden.

  • Stukken in smalle lange reepjes snijden.

  • Gemberbolletjes in plakjes snijden, plakjes halveren.

  • In pan boter verhitten.

  • Prei op hoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken.

  • Prei op bord scheppen.

  • Gemberplakjes aan bakvet toevoegen en al omscheppend ca. 1 minuut bakken.

  • Wijn en mosterd aan gember toevoegen. saus op hoog vuur ca. 3 minuten tot helft laten inkoken.

  • Kabeljauwfilets bestrooien met kruiden.

  • In saus leggen en afgedekt ca. 5 minuten zachtjes stoven.

  • Twee borden voorwarmen.

  • Vis heel voorzichtig keren, preireepjes erop leggen en
    afgedekt nog ca. 3 minuten zachtjes stoven.

  • Vis op borden scheppen.

  • Saus op smaak brengen met zout en peper en rond vis op borden scheppen.

  • Serveren met aardappelpuree en peultjes.


2 personen, 265 k calorieen p.p.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Door kneedvrouw op 08-02-2007 19:10:54
Ik vermoed dat de wijn wit moet zijn. Bij mij was de vis ROOD . Op de foto is alles niet gekleurd. Ik denk dus WITTE wijn i.p.v. RODE wijn
Door kneedvrouw op 08-02-2007 19:05:38
heerlijk recept. Bij de aardappelpuree heb ik een klontje boter toegevoegd, toefjes gespoten en gegratineerd in de oven.