Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 435 kcal p.p.
1 bakje champignons
2,5 el citroensap
50 g bacon
2 eieren
2,5 dl yoghurt
5 el bloem
600 g kabeljauwfilet
3 tl viskruiden met zout
60 g boter of margarine
zout
peper
Instructies Recept
Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met 1 el
citroensap.
Bacon in reepjes snijden.
Eieren splitsen. (Eiwit wordt niet
gebruikt.) In kom dooiers en yoghurt door elkaar roeren.
In diep bord bloem strooien.
Onder koud stromend water vis afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen.
Inwrijven met viskruiden. Besprenkelen met 1,5 el citroensap. Door bloem
wentelen.
In koekenpan (met antiaanbaklaag) 50 g boter verhitten.
Vis in ca. 8 min. bruin en gaar bakken. Halverwege voorzichtig keren.
Intussen in braadpan 1 el boter verhitten. Bacon ca. 2 min. zachtjes bakken.
Champignons ca. 3 min. meebakken. Dooiermengsel toevoegen. Al roerende ca. 1 min. meewarmen. Niet laten koken! Op smaak brengen met zout en peper.
Vis op schaal scheppen. Saus erover schenken.