Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 420 kcal p.p.
4 kipfilets (ca. 400 g)
2 rode paprika’s
2 groene paprika’s
50 g boter of margarine
zout
peper
1 eetlepel paprikapoeder
1 bekertje crème fraîche
4 eetlepels koffieroom
Instructies Recept
Paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden.
In een koekenpan de boter verhitten. Hierin snel de kipfilets rondom
bruin bakken. Kipfilets bestrooien met zout, peper en de helft van het
paprikapoeder. Kipfilets met het deksel schuin op de pan in ca. 8
minuten zachtjes gaar laten worden, halverwege keren. Kipfilets uit de
pan nemen en warm houden. In achtergebleven bakvet paprikareepjes al
roerende aan de kook brengen. Rest van paprikapoeder erover strooien.
Crème fraîche en koffieroom toevoegen en al roerende aan de kook
brengen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets op warme
schaal leggen en saus erover scheppen. Lekker met macaroni.