Ingrediënten Recept
- 1 kleine ui
- 1 kleine rode paprika
- 100 g bloemkoolroosjes
- 1 struik broccoli
- 100 g komkommer
- 75 g zout
- 2 zakjes gemalen mosterdzaad (Silvo)
- 1 eetlepel koenjit (Conimex)
- 1 theelepel kerriepeoder
- 40 g bloem
- 4 eetlepels suiker
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel olie
- ½ l azijn
Instructies Recept
- Ui pellen en snipperen.
- Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
- Van broccoli hele stronk en dikke stengels verwijderen en roosjes in heel kleine roosjes verdelen.
- Bloemkool ook in heel kleine roosjes verdelen.
- Broccoli en bloemkool wassen.
- Komkommer wassen en in blokjes snijden.
- In een pan 2 liter water met het zout aan de kook brengen.
- Groenten toevoegen en in ca. 5 minuten knappend gaar koken.
- In een vergiet de groenten onder koud stromend water afspoelen.
- Groenten goed laten uitlekken en laten afkoelen.
- In een kommetje doen: mosterdpoeder, koenjit, kerriepoeder, bloem en suiker.
- Goed door elkaar roeren.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Al roerende gembersiroop, olie en ca. 3 eetlepels azijn toevoegen.
- Blijven roeren tot een glad papje ontstaat.
- Nog 3 à 4 eetlepels azijn erdoor roeren.
- In een pan de rest van de azijn aan de kook brengen.
- Al roerende het kruidenbloempapje toevoegen.
- Op zacht vuur ca. 2 minuten laten doorkoken.
- Af en toe roeren. iets laten afkoelen.
- Groenten door de mosterdsaus scheppen.
- Doorroeren tot alles goed gemengd is.
- Piccalilly in de schoongemakkte potten scheppen.
- Potten nog minstens 2 weken dicht laten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Voor 3 potjes. voedingswaarde : 12,5 k calorieen per eetlepel