Slanke RECEPTEN - Piccalilly


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Piccalilly

Dieet Recept Piccalilly

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Nellie
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept

  • 1 kleine ui

  • 1 kleine rode paprika

  • 100 g bloemkoolroosjes

  • 1 struik broccoli

  • 100 g komkommer

  • 75 g zout

  • 2 zakjes gemalen mosterdzaad (Silvo)

  • 1 eetlepel koenjit (Conimex)

  • 1 theelepel kerriepeoder

  • 40 g bloem

  • 4 eetlepels suiker

  • 1 teentje knoflook

  • 1 eetlepel gembersiroop

  • 1 eetlepel olie

  • ½ l azijn


Instructies Recept

  • Ui pellen en snipperen.

  • Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden.

  • Van broccoli hele stronk en dikke stengels verwijderen en roosjes in heel kleine roosjes verdelen.

  • Bloemkool ook in heel kleine roosjes verdelen.

  • Broccoli en bloemkool wassen.

  • Komkommer wassen en in blokjes snijden.

  • In een pan 2 liter water met het zout aan de kook brengen.

  • Groenten toevoegen en in ca. 5 minuten knappend gaar koken.

  • In een vergiet de groenten onder koud stromend water afspoelen.

  • Groenten goed laten uitlekken en laten afkoelen.

  • In een kommetje doen: mosterdpoeder, koenjit, kerriepoeder, bloem en suiker.

  • Goed door elkaar roeren.

  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.

  • Al roerende gembersiroop, olie en ca. 3 eetlepels azijn toevoegen.

  • Blijven roeren tot een glad papje ontstaat.

  • Nog 3 à 4 eetlepels azijn erdoor roeren.

  • In een pan de rest van de azijn aan de kook brengen.

  • Al roerende het kruidenbloempapje toevoegen.

  • Op zacht vuur ca. 2 minuten laten doorkoken.

  • Af en toe roeren. iets laten afkoelen.

  • Groenten door de mosterdsaus scheppen.

  • Doorroeren tot alles goed gemengd is.

  • Piccalilly in de schoongemakkte potten scheppen.

  • Potten nog minstens 2 weken dicht laten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.


Voor 3 potjes. voedingswaarde : 12,5 k calorieen per eetlepel

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.