Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 315 kcal p.p.
200 g spinazie
4 takjes peterselie
250 g droogkokende rijst
1 kruidenbouillontablet
zout
peper
1 pak diepvries doperwten a 300 g
2 el boter of margarine
Instructies Recept
Spinazie wassen en uitzoeken. Met aanhangend water in pan doen.
In kopje peterselie fijn knippen.
In pan rijst met bouillontablet koken volgens gebruiksaanwijzing.
Platte schaal voorverwarmen.
Intussen spinazie op matig vuur in ca. 5 min. laten
slinken. Af en toe omscheppen. Zout toevoegen. In ca. 10 min. zachtjes
gaarkoken.
Intussen in pan doperwten koken volgens gebruiksaanwijzing.
In vergiet spinazie laten uitlekken. Op plank grof hakken.
Door rijst scheppen: spinazie, doperwten, peterselie en boter. Op smaak brengen met zout en peper. Rijstrand (inh. 1 l) omspoelen met koud water.
Rijstmengsel erin scheppen. Goed aandrukken. Platte schaal op vorm
leggen. Samen keren. Even schudden en rijstrand op schaal laten glijden.
Lekker met kippenragoût.