Recept: Sonoma Dieet Recept Gegrillde tonijn
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Vooroma
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
- 4 verse of diepgevroren tonijnsteaks van ca. 120 gram 2 centimeter dik
- grof zeezout ( naar keuze)
- versgemalen zwarte peper ( naar keuze)
- 2 tl sherryazijn of witte wijnazijn
- 2 tl sojasaus
- 1/2 tl geraspte verse gember
- 1 en 2/3 el extra vergine olijfolie
- 1 middelgrote grapefruit, geschild, in parten
- 1 middelgrote sinaasappel, geschild, in parten
- 2 el fijngehakte rode ui
- 2 el gehakte verse koriander
Instructies Recept
Dit recept is voor 4 personen, wave 2 & 3
- Ontdooi zo nodig de vis.
- Was en dep droog met keukenpapier.
- Bestrooi de vis eventueel met zeezout en peper.
- Zet weg tot gebruik.
- Meng voor de citrusrelish in een kommetje azijn, sojasaus en gember.
- Klop 1 el olie erdoor.
- Snijd de grapefruitparten in drieeën en hak de sinaasappelplakken grof.
- Roer de stukjes fruit, rode ui en koriander door het azijnmengsel.
- Zet weg tot gebruik.
- Verhit in een grote grillpan de overgebleven olie op middenhoog vuur.
- Voeg de vis toe en bak 6 tot 9 minuten of tot de vis makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt
- Serveer de vis met de citroenrelish.
Met dank aan vooroma.nl