Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 240 kcal p.p.
500 g visfilet (bijvoorbeeld roodbaarsfilet)
2 middelgrote uien
1 bos bladpeterselie
zout
3 eetl. olijfolie
1 eetl. bloem
sap van 1 citroen
versgemalen zwarte peper
2 eierdooiers
Instructies Recept
Spoel de visfilets af onder de koude kraan en snijd ze in stukjes van
ongeveer 3 cm.
Pel de uien en hak ze zeer fijn.
Was de peterselie en snijd de blaadjes in fijne reepjes.
Breng in een grote pan 1,5 liter water met 1,5 theelepel zout aan de kook.
Voeg de visstukjes toe en laat ze op een matig vuur circa 3 minuten
pocheren. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en zet weg. Zet de pan
met de visbouillon eveneens weg.
Verhit de olie in een pan en fruit er op een matig vuur de uien in tot
ze zacht maar niet bruin zijn.
Strooi er de bloem over en meng alles
goed met een garde.
Schenk er dan 1 dl visbouillon bij en breng al kloppend aan de kook. Schenk het mengsel al roerend bij de pan met
visbouillon en laat op een matig vuur 4 minuten zachtjes koken.
Roer er de peterselie en het citroensap door.
Breng op smaak met peper en weinig zout, draai het vuur lager, voeg de stukjes vis toe en laat nog 5 minuten op een laag vuur pocheren.
Klop de eierdooiers los met 3 eetlepels soep en meng door de soep. Warm
de soep nog even door, maar laat niet meer koken omdat het eigeel dan
gaat vlokken.