Ingrediënten Recept
Voor 2 personen
Voedingswaarde : 500 kcal p.p.
2 el ketjap manis
1 el vloeibare honing
1 el cream sherry
1/2 blok tahoe (ca. 250 g)
100 g tauge
3 el olie
1/4 krop ijsbergsla (ca. 100 g)
2 tomaten
1 el kruidenazijn
2 el seroendeng (potje, zakje)
emping
Instructies Recept
In wijde kom ketjap, honing en sherry door elkaar roeren.
Tahoe in dunne plakken (ca. 1/2 cm) snijden. Plakken in 4 repen snijden. Tahoerepen voorzichtig door ketjapsausje scheppen. Ca. 5 min. laten intrekken.
Intussen tauge in zeef doen. Ca. 1 l kokend water erover schenken. Laten
uitlekken en afkoelen.
Vergiet bekleden met keukenpapier.
In koekenpan (met antiaanbaklaag) 2 el olie verhitten.
Met schuimspaan tahoe uit ketjapsaus scheppen (saus bewaren).
Tahoerepen in ca. 3 min. goudbruin
bakken, halverwege keren. In vergiet laten uitdruipen en afkoelen.
Intussen ijsbergsla wassen en in reepjes snijden.
Tomaten wassen en in partjes snijden. Door ketjapsaus, azijn en 1 el olie kloppen.
IJsbergsla en tauge erdoor scheppen. In sla schaal doen.
Gebakken tahoe erover verdelen.
Partjes tomaat er omheen leggen. Seroendeng erover strooien.
Garneren met emping.