Recept: Thaise groenteschotel met citroenrijst
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 
|
Ingrediënten Recept
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- 1 gele paprika
- 250 g broccoli
- 200 g sugarsnaps
- 1 mango
- 2 limoenen
- 2 eetl. sesamolie
- 1,5 dl groentebouillon (van tablet)
- 5 eetl. sojasaus
- 1 eetl. honing
- 1 eetl. gembersnippers op siroop
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 250 g pandanrijst
- ½ eetl. citroenrasp
Instructies Recept
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Hak de gepelde knoflook en sjalotjes fijn.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en verdeel het vruchtvlees in blokjes.
- Verdeel de broccoli in roosjes en maak de sugarsnaps schoon, kook ze beide 2 minuten.
- Giet ze af en spoel er koud water over.
- Schil de mango, verwijder de pit en verdeel de vrucht in blokjes.
- Pers de limoenen.
- Verhit 1 eetl. sesamolie.
- Fruit hierin de rode peper,knoflook en sjalotjes.
- Voeg 2 eetl. bouillon en 2 eetl. sojasaus toe.
- Voeg ¾ deel van het limoensap, honing en gembersnippers toe.
- Verwarm alles tot een lichtgebonden saus.
- Verhit de rest van de olie. Roerbak hierin de groenten 3 minuten, voeg de rest van de bouillon toe en schep de mango erdoor.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Schep citroenrasp en de rest van het limoensap door de rijst.
- Verdeel de rijst over de borden, schep de groenten erop en giet de saus erover.
Dit recept is voor 4 personen, 393 kcal p.p.