Slanke RECEPTEN - Thaise koolrolletjessoep


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Thaise koolrolletjessoep

Dieet Recept Thaise koolrolletjessoep

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 0 sterren


Ingrediënten Recept

  • Voor de koolrolletjes:
    12 kleine bladen savooiekool

  • 480 gram kalkoenborst zonder huid, gemalen tot gehakt (kipfilet gaat ook heel goed)

  • 1 eetlepel fijngesneden verse gember

  • 1 teen knoflook, ook fijngesneden

  • 2 theelepels Thaise vissaus (nam pla)

  • 6 lente-uitjes, fijngehakt2 theelepels (donkere) sesamolie


Voor de bouillon:

- 1 theelepel plantaardige olie

- 4 eetlepels lente-uitjes, in ringetjes

- 2 theelepels fijngesneden verse gember

- 1 theelepel fijngesneden vers citroengras (of 1/2 theelepel citroengraspoeder, of 1 theelepel geraspte citroenschil; of een stuk gedroogde citroengras mee laten trekken)

- 9 dl kippebouillon

- 2 eetlepels vers limoensap

- 1 eetlepel ketjap (liefst Chinese)

- 4 eetlepels verse korianderblaadjes, fijngehakt



Instructies Recept
Dit recept is voor 4 personen

Vul een grote pan voor tweederde met water en breng dat aan de kook. Voeg dan de koolbladeren toe en laat ze in ongeveer 30 seconden zachterworden. Haal ze uit het water, laat ze uitlekken en afkoelen (evt. even laten schrikken met koud water).

Meng de kalkoen, gember, knoflook, vissaus, lente-uitjes en sesamolie.

Neem 1 koolblad. Haal eventueel de dikste nerven eruit. Leg er ongeveer 2 eetlepels gehaktmengsel op. Vouw de zijkanten eroverheen en rol dan van beneden naar boven om een pakketje te maken. Zet het vast met een tandenstoker. Herhaal blad voor blad.

Verhit de olie in een (diepe) pan en voeg de lente-uitjes, gember, knoflook en citroengras toe. Bak totdat het mengsel heerlijk begint te geuren, ongeveer een minuut. Voeg bouillon, limoensap en ketjap toe. Breng aan de kook

Leg de koolrolletjes voorzichtig in de bouillon. Dek af en laat sudderen tot de rolletjes gaar zijn (ongeveer 30 minuten). Roer de korianderblaadjes erdoorheen en serveer onmiddellijk.

Per persoon (3 rolletjes en 225 ml bouillon): 5 punten; 220 cal.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.