Ingrediënten Recept
4 varkenshaasjes
2 sjalotjes
half vleesbouillontablet
Zout en peper
50 gram boter of margarine
2 eetlepels roze peperkorrels
2 eetlepels bloem
1/8 liter slagroom
Instructies Recept
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
In 2 dl kokend water bouillontablet
oplossen. Laten afkoelen.
4 borden voorverwarmen. Vlees bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten. Vlees in 10 minuten bruin en rose bakken. Af en toe
keren. Vlees uit pan nemen. In aluminiumfolie verpakken.
Aan bakvet toevoegen: sjalotjes en roze peperkorrels. 3 minuten zachtjes bakken.
Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutjes bouillon en slagroom toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Op plank vlees in
plakjes snijden. Op borden vlees rangschikken. Op vlees beetje saus
scheppen. De rest van de saus kan in een sauskom
Dit recept is voor 4 personen, 480 k calorieen per persoon.