Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 155 kcal p.p.
50 g suiker
25 g gepofte rijst (rice krispies)
1/4 watermeloen (ca. 750 g)
1 grote kiwi
100 g blauwe druiven
3 el cream sherry
1 el citroensap
Instructies Recept
In pan met dikke bodem suiker laten smelten en verhitten tot
karamelkleur ontstaat. Gepofte rijst erdoor scheppen. Op bord scheppen.
Laten afkoelen.
Meloen in 4 parten snijden. Met puntig mesje pitjes verwijderen. Vruchtvlees van schil lossnijden. Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees scheppen. (Schil bewaren.) Kiwi schillen en in plakjes snijden. Plakjes halveren.
Druiven afspoelen en van trosje
halen. Halveren en pitjes verwijderen. In kom doen: meloen, kiwi,
druiven, sherry en citroensap. Voorzichtig door elkaar scheppen. Ongeveer 2 uur afgedekt in koelkast zetten.
Meloenschillen op 4 bordjes zetten. Fruitsalade erop scheppen. Gepofte
rijst (aan elkaar geplakte rijst kunt u heel gemakkelijk weer losbreken)
erover strooien.